keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Kuusi kuvaa kesästä - Haaste

Kiitos Satu haasteesta, näihin on aina kiva vastailla :) 
Mutta nyt aattelinki ottaa ainaki alkuun vähän toisen näkökulman, monesti tulee esiteltyä vaan niitä pihan parhaita puolia... ja kun niin monesti kuulee sen, että näyttää niin siistiltä ja hyvin hoidetulta, vaan kun eihän tämä aina sitä ole kuitenkaan. :D
 Joten tässäpä niitä puutarhan nurjia puolia ;)

Talvi oli mitä oli ja pensashanhikit oli tämmösiä sen jälkeen... ja uskokaa tai älkää ne on edelleen tuon näkösiä. Vaikka puutarhapäiväkin tuli pidettyä, en silti saanu leikattua ja siistittyä noita hanhikkeja... meni maku koko pensaisiin. Lajike on Goldfinger, joka on kyllä kaikkein huonoin Pensashanhikeista. Tervolat ja Elizabethit ei kärsineet ollenkaan, pitäs hävittää tämä kokonaan pois ja vaihtaa Tervolaan. 


Toukokuu toi tullessaan kirvat ja Lumipalloheisien lehdet oli ihan sykkyrällä ja kukinta kurpsahti alkuunsa.




Sitten tuli aurinko ja porotti Sammalleimut ruskeiksi. Rikkaruohojakin puski urakalla kivien välistä ja nurmikko uhkas valloittaa muurin...kanttausrautaa ja liekitintä sai käyttää ahkeraan.


No jossain vaiheessa sitä luntakin oli tai kävi, ja katkaisia Mongolianvaahteran latvasta osan pois. Näyttää että nämä on aika herkkiä talvituhoille, tässä penkissä näitä pikkupuita on 2 ja molemmissa on joka talven jäljiltä vaurioita, ja sen myötä niihin on tullut jokin lahottajasieni. Voi olla, että ennen kevättä nämä pitää sahata molemmat pois ja koittaa kasvattaa uudet. Juurivesoistahan tämä uusiin ihan hyvin kuitenkin. 


Ja jotta ei nyt ihan sykistelyksi menis niin tässä Tessu kevään ensimmäisistä kukkijoista nauttimassa. Tää kissa kulkee perässä minne menenki ja aina pitää toimittaa isoon ääneen omia asioitaan... ;) 


Pyyhkeistä, pitsiliinoista ja muuraussementistä tuli testailtua ruukkujen tekoa ja ihan hyvin onnistui. Nuo reunasaumat vai käänteet, miksi niitä nyt sanotaan, unohin vaan leikata pois ja ne kyllä näkyy vähän rumasti. No sementtiä jäi ja resuja pyyhkeitäki on vielä, näitä aion tehdä kyllä lisää. Roihuja tuli polteltua tuossa syksyllä, siihen tarkotukseen sopii kyllä kivasti. 


Kesää on ikävä! En minä vaan oo talvi-ihmisiä oikeen, kyllä mun puolesta vois aina olla kesä! 


Nakkaan haasteen eteenpäin seuraaville blogeille, joilla se nyt ainakin pikaisen silmäyksen jälkeen ei näytä käyneen. 




Ja nämä kaks viimesintä oliki mulle uusia tuttavuuksia. Ja Päärynäpuun varjossa-blogi taitaa olla joululomalla, josko saataisiin sinnekin kesäisiä muistoja.  :)
Ihania blogeja kaikki! Käykääpä lukemassa.